معلمان من

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱: بنا به دلایل زیادی تصمیم گرفتم این صفحه را بکوبم و از اول بسازم (طی چندروز آینده نسخه ۲ تکمیل می‌شود). نسخه قبلی را از اینجا می‌توانید بخوانید. سعی کرده‌ام ساختار را به شدت تغییر دهم. یکی از مهم‌ترین تغییرات این است که می‌خواهم از هر کسی یک مطلب خوبش را اینجا لینک کنم. هرچند بیشتر این عزیزان مطالب خوب‌شان بسیار زیاد است و یک مورد می‌شود مشت از خروار.

کسانی که به نحوی من و مسیر زندگی‌ام را تغییر داده‌اند

محمدرضا شعبانعلی: این نام برای من آنقدر بزرگ است که خجالت می‌کشم بگویم شاگردش هستم، و واقعاً هم شاگرد خوبی نیستم. حتی شاگرد او بودن هم ادعای بزرگ و پرافتخاری‌ست. وقتی می‌گویی شاگردش هستی انگار داری سعی می‌کنی خودت را بالا بکشی. یکی از کسانی که وقتی نامش را می‌گویم، احساس مسئولیت می‌کنم، استاد شعبانعلی هستند. ۱ | استاد موسس و سرپرست متمم هستند. اگر بدانم برای موضوعی که دنبالش هستم در متمم مطلب و دوره وجود دارد، حتما سری به دورۀ متمم می‌زنم.

آرمین (محمدعلی) جنت‌خواه: آرمین جنت‌خواه را خیلی دوست دارم. به خاطر رکی و صداقتش و قوۀ تحلیل بسیار قدرتمندش. خوشحالم که با او آشنا شدم و بسیاری از چیزها یاد گرفتم. هنوز هم دلیل اصلی چک کردن اینستاگرام برای من آرمین جنت‌خواه است. جفت‌مان هم اعتقاد به این داریم که وقتی می‌توان مفهوم را با یک فحش به خوبی منتقل کرد چرا از فحش استفاده نکنیم. 🙂 | پیج اصلی | زی لینک (لینک به تمام راه‌های ارتباطی)

هیوا شم: دومین رئیس و کارفرمای من، و البته به نظرم ارتباط ما چیزی فراتر از کارفرما و کارمند است. آقا هیوا به من چیزهای زیادی یاد دادند. از زبان انگلیسی و کارهای فنی سایت گرفته تا مسائل زیرساختی نامربوط به کار (مغز دوم، IFS) چیزهای زیادی هست که آشنایی یا یاد گرفتن‌شان را به آقا هیوا مدیونم. و شاید مهم‌ترین چیزی که من از آقا هیوا یاد گرفتم، مهربانی و مدارا با دیگران باشد. | ایران‌فلوئنت: روش علمی و بهینه برای یادگیری زبان

ستاره اردانی‌زاده: دوست خوب و مهربان من. با هم دربارۀ خیلی چیزها حرف می‌زنیم و مشورت می‌کنیم. فکرش را نمی‌کردم که بتوان از طریق وبلاگ دوستی پیدا کرد که هزاران کیلومتر دورتر باشد اما در فضای ذهنی، به من از خانواده‌ام نزدیک‌تر باشد. اینجا هم وبلاگ سابق ستاره بود که دیگر آپدیت نمی‌شود.

شاهین کلانتری: اگر استاد کلانتری نبودند شاید این وبلاگ هم نبود. به اصرار ایشان بود که این وبلاگ را سریع راه انداختم. وگرنه من آدم کارهای سریع نیستم. و اگر به خودم بود شاید هیچ‌وقت وبلاگ راه نمی‌انداختم. اگر کسی می‌خواهد نوشتن و وبلاگ‌نویسی را بهتر انجام بدهد، خواه‌ناخواه راهش به شاهین کلانتری می‌افتد.

عابد توانچه: او یک فعال سیاسی مارکسیست است که من بسیار منطقی و شریف می‌دانمش. واقعاً کمتر آدمی هست که تا این حد برایش احترام قائل باشم. بسیاری از حرف‌هایش دید من به تاریخ، سیاست و حتی زندگی و مسائل انسانی تغییر داد. | پیج اصلی

مارک منسون: راستش من خودم مطالعات روانشناسی یا فلسفی زیادی نداشته‌ام. پس نمی‌دانم چند درصد حرف‌های مارک منسون برگرفته از حرف‌های بزرگانِ قدیمی‌تر است. شاید من هیچ‌وقت فروید و نیچه را نخوانم اما حداقل به لطف امثال مارک منسون از خرد بزرگان محروم نمی‌شوم. کسی را می‌شناختم که در یک ازدواجِ تقریباً اشتباه به سر می‌برد، کسی که خیلی دوستش داشتم. قبل از خداحافظی به او یک مقاله از مارک منسون را هدیه کردم و تشویقش کردم مارک منسون را بخواند، بلکه از اینجا به بعد کمتر اشتباه کند. | مقاله‌ای که اشاره کردم

پل گراهام: از بین تمام موارد بالا پل گراهام را متأسفانه کمتر از همه خوانده‌ام. اما در همین حد که خوانده‌ام، فهمیده‌ام که اگر بنشینم تمام وبلاگ او را بخوانم و یادداشت‌برداری کنم، آوردۀ فکری و حتی مادی‌اش از تمام محتوای دورۀ لیسانس بیشتر خواهد بود.


کسانی که با اشتیاق زیاد دنبال‌شان می‌کنم

من این عزیزان رو دنبال می‌کنم و ازشون کلی چیز یاد می‌گیرم و از طریق‌شون مدام با منابع جدید، افراد جدید، کتاب‌های جدید و افکار جدید آشنا می‌شم. حتما پیشنهاد می‌کنم از سایت‌شون بازدید کنید.

ریکی جرویس: شاید حضور یک کمدین بین این افراد کمی عجیب باشد. کمدین را چه به یاد دادن؟ اما باید بگویم که من همیشه از دیدن استندآپ‌ها و مصاحبه‌های ریکی جرویس لذت وافری می‌برم. شاید هوش و استعداد ریکی جرویس در کمدی به اندازه هوش استیون هاوکینگ در فیزیک باشد. به طور کلی هم به نظر من یکی از جاهایی که هوش خودش را نشان می‌دهد در بحث کمدی و خنداندن و satire و sarcasm است. خفن بودن ریکی جرویس تنها به خاطر طنازی‌اش نیست، به خاطر تفکر انتقادی و طرز فکر متفاوتش نسبت به مسائل مختلف (زندگی، سیاست، دین، علم، جامعه) است. شبیه همین حرف‌ها را می‌توان در مورد جورج کارلین مرحوم هم گفت.

صدرا علی‌آبادی: وبلاگ‌نویسی که از نظر بیولوژیکی حدود یک دهه از من بزرگ‌تر است، اما از نظر ذهنی از من صد سال بزرگ‌تر است. نوع نگاه صدرا علی‌آبادی به زندگی و تقریباً همه‌چیز را دوست دارم. با این که از نزدیک ندیدمش حس می‌کنم جزء وبلاگ‌نویسانی است که خود واقعی‌اش شباهت زیادی با چیزی که در وبلاگش نشان می‌دهد دارد. یعنی صادق و رک است. حتی در شیوۀ حرف زدن، سعی نمی‌کند مثل خودش نباشد.

سعید یگانه: نمی‌دانم این که من جذب آدم‌های بی‌علاقه به عفت کلام می‌شوم داستانش چیست (مدیونید اگر فکر کنید خودم هم عفت کلام ندارم)، خلاصه آقا سعید هم فن بیان خاصی دارند. تجربیات ارزشمندشان در زندگی و کار را به شیرین‌ترین و طنازانه‌ترین لحن ممکن می‌نویسند.

حمید طهماسبی: آقا حمید طهماسِبی یک کارآفرین خاکی و دوست‌داشتنی هستند و هم‌بنیان‌گذار خدمت‌ازما. تجربیات و شیوۀ نگاه‌شان به کسب‌وکار برای من ارزش چندین و چندبار بازخوانی را دارد. همه نوشته‌هایشان را نخوانده‌ام اما بعضی را چندبار خوانده‌ام.

سحر شاکر: خانم شاکر در وبلاگ‌شان از موضوعات مختلفی می‌نویسند، رمان، موفقیت، کتاب، یادگیری، و خیلی چیزهای دیگر. از همه مهم‌تر، به سوال‌های مهم و بزرگ می‌پردازند. | ۱۲ موضوع برای بیست‌سالگی به بعد

اِل اِس یوزر: این مرد آمریکایی را تنها از روی نوشته‌های سایت شخصی‌اش و حساب لس‌رانگ‌اش می‌شناسم. او یک برنامه‌نویس، متخصص هوش مصنوعی، بلاگر، و خیلی چیزهای دیگر است. ذهن تحلیلگر و نحوۀ نگاهش به مسائل را خیلی دوست دارم. او هم یکی از کسانی است که بابت کم خواندنش ناراحتم. | My Fear Heuristic

سیدمجتبی سیدمحسنی: یکی دیگر از دوستی‌های من که از طریق این وبلاگ شکل گرفت، دوستی با مجتبی‌ست. با هم دربارۀ موضوعات زیادی صحبت و تبادل نظر می‌کنیم. من از خواندن حرف‌های مجتبی واقعاً لذت می‌برم و خیلی با حرف‌ها و دغدغه‌هایش هم‌ذات‌پنداری می‌کنم.

فواد انصاری: حرف‌ها و تجربیات ایشان در مورد فروش، بازاریابی، کسب‌وکار و تکنولوژی برای من آموزنده‌ست. از وبلاگ‌شان چیزهایی فراتر از کسب‌وکار هم می‌شود یاد گرفت. | مطالبی که خوب نوشته ام

بهنام فلاح: بخش قابل توجهی از مطالب ایشان مربوط به اقتصاد است، از نوشته‌هایشان می‌توان متوجه شد که درک خوبی از این حوزه دارند. به من سرنخ‌های خوبی برای مطالعه و یادگیری اقتصاد دادند.

حسین قربانی: یکی از وبلاگ‌نویس‌های بسیار باپشتکار هستند. کوتاه و شفاف می‌نویسند. اگر روزی لیست خرید کتابم خالی شود، احتمالاً به وبلاگ‌شان پناه ببرم تا با کلی کتاب خوب آشنا شوم.

امین کاکاوند: حرف‌ها و نوشته‌هایش بیشتر حول موضوع کسب‌وکار و مخصوصاً استارت‌آپ‌ها می‌چرخد. بعید نیست قسمت‌هایی از سری مدل ذهنی را در وبلاگش خوانده باشید. بسیاری از اسم‌های بزرگ هستند که اگر به فارسی سرچ‌شان کنید یکی از اولین لینک‌ها در وبلاگ آقای کاکاوند است.

احمد سبحانی: یکی از کسانی است که گرایش سیاسی‌اش را اصلاً نمی‌پسندم، اما نمی‌توانم ذهن تحلیل‌گر و سواد اقتصادی، تاریخی و سیاسی‌اش را نادیده بگیرم. امیدوارم خدا به راه راست هدایتش کند. 😉

پیمان محسنی (سرندیپ): برنامه‌نویس است اما شیفتۀ زبان است. در موسیقی هم سلیقۀ خوبی دارد. نگاه انتقادی‌اش به دروغ‌ها و افسانه‌های وب را تحسین می‌کنم.

حبیب آذرگشسب: حبیب یک وبلاگ‌نویس توانمند و بااستعداد که مثل من از موضوعات متنوعی می‌نویسد. خوشحالم که بین هم‌نسل‌های خودم عشق به نوشتن و وبلاگ‌نویسی را می‌بینم.

کاردو ویسی: یک وبلاگ‌نویس جوان که خوش‌فکر و متمایز است. نحوۀ نوشتن‌ش را دوست دارم.

  1. رفتار پیروان یک دین بر وجهه آن دین و بزرگانش اثر می‌گذارد، و به همین صورت افراد هم با نگاه به رفتار ما به پدر و مادر ما درود یا لعنت می‌فرستند. وقتی من در بحثی از معلمم دفاع می‌کنم، نحوۀ دفاع من از معلمم روی تصویر معلمم تاثیر می‌گذارد.